0 items
€ 0,00
Registreren
Agenda - ticketing

The return of the Comeback

Kamagurka & Herr Seele

za 24 feb '24 | 20:00 - 22:00 | Cultureel ontmoetingscentrum Brieleke 

Online bestellen is mogelijk tot za 24 feb '24 20:00
Beschikbare plaatsen: 34

Al veertig jaar zijn Kamagurka en Herr Seele vrienden. Ze staken samen iconische tv-programma’s in elkaar, creëerden samen kunst en zijn vooral bekend om de strips van Cowboy Henk.
Het was 16 jaar geleden dat ze nog eens samen op de planken hadden gestaan. Al die tijd werkten ze weliswaar samen als schilders, tekenaars en schrijvers, maar niet als theatermakers.
Het werd een vrolijk en creatief weerzien op de scène, zowel voor Kamagurka en Herr Seele als voor het publiek. Al na enkele voorstellingen werd duidelijk dat de magie het van de arbeid overnam.

Kamagurka en Herr Seele veroveren Vlaanderen met ‘The Return of the Comeback’. Het belooft niets minder te worden dan een hoogtepunt uit hun absurdistische oeuvre – een discipline die ze als niemand anders in Vlaanderen beheersen en geperfectioneerd hebben.

Comedy

Bestel

Badje vol met stroop

Guga Baul en Jonas Van Thielen - UITVERKOCHT

za 09 mrt '24 | 20:00 - 22:00 | Cultureel ontmoetingscentrum Brieleke 

Online bestellen is mogelijk tot za 09 mrt '24 20:00
Beschikbare plaatsen: 0 (Volzet)

Guga Baúl en Jonas Van Thielen zijn allebei kinderen van het magische jaar 1986. Ze nemen je mee op een heerlijke trip naar de beste Vlaamse fictie van de jaren tachtig en negentig. De spilfiguur van hun verhaal is de Vlaamse oppergod van de comedy, onsterfelijk als Hector en Koko Flanel: Urbanus. De reis brengt hen verder langs Postbus X, Kulderzipken, FC De Kampioenen, ... Al wat die twee decennia kleur gaf moet worden doorgegeven aan het nageslacht, mijn gedacht! Guga en Jonas hebben al zo vaak naar die series en films gekeken dat ze verbanden zijn beginnen zien en verborgen verhalen hebben ontdekt over de acteurs. Zelfs als je nog nooit van een reeks gehoord hebt, of zelfs nog niet geboren was toen ze werden uitgezonden, word je meegesleept in hun aanstekelijk enthousiasme en fijne humor. ‘Badje vol met stroop’, een wonderlijk verhaal over Vlaamse fictie klassiekers, voor mensen van 8 tot 88 jaar.

Comedy

Vrijwilligersontbijt (enkel op individuele uitnodiging)

zo 10 mrt '24 | 10:00 - 12:00 | Cultureel ontmoetingscentrum Brieleke 

Online bestellen is mogelijk tot zo 25 feb '24 23:00
Beschikbare plaatsen: 114

Een week gewijd aan alle positieve energie die voortkomt uit jouw geweldige inzet,
een week om jou extra in de bloemetjes te zetten,
een week om stil te staan bij alle hulp die we van jou krijgen,
een week vol bedankingen,
jouw week, de vrijwilligersweek!
Om jou te bedanken nodigen we je graag uit voor een gezellig ontbijt.


Feest

Bestel

Tot Onze Grote Spijt

Johan Terryn

vr 15 mrt '24 | 20:00 - 22:00 | Cultureel ontmoetingscentrum Brieleke 

Online bestellen is mogelijk tot vr 15 mrt '24 20:00
Beschikbare plaatsen: 0 (Volzet)

Tot Onze Grote Spijt’, de nieuwe voorstelling van Johan Terryn, is een wonderlijke reis. Een geestige conférence over dat éne gevoel dat we allemaal kennen en liefst niet willen hebben op ons sterfbed: spijt.

Theater

Zingen met peuters

do 21 mrt '24 | 08:45 - 09:45 | BKO 't Evertje  

Online bestellen is mogelijk tot di 19 mrt '24 23:00
Beschikbare plaatsen: 5

Huis van het Kind Wommelgem organiseert zingen met peuters in samenwerking met de Gezinsbond.

Workshop

Bestel

?

Oppenheimer

do 28 mrt '24 | 20:00 - 22:00 | Cultureel ontmoetingscentrum Brieleke 

Online bestellen is mogelijk tot do 28 mrt '24 20:00
Beschikbare plaatsen: 102

Wetenschapper J. Robert Oppenheimer leidt tijdens de Tweede Wereldoorlog het zeer geheime Manhattanproject, waarvoor hij met een groep wetenschappers de atoombom ontwikkelt. Dit zal voor altijd de loop van de geschiedenis veranderen.

Film

Bestel

Dit is geen ballade

Mathias Sercu en de Opportuniteiten

za 20 apr '24 | 20:00 - 22:00 | Cultureel ontmoetingscentrum Brieleke 

Online bestellen is mogelijk tot za 20 apr '24 20:00
Beschikbare plaatsen: 132

Mathias Sercu brengt met zijn nieuwe groep De Opportuniteiten eigen Nederlandstalig werk. Levensliederen met een hoek af, tragikomische reflecties over de liefde, over het leven, over de mens in al zijn potsierlijkheid.
Wie Mathias ooit aan het werk zag met De Broers, Group DeVille, The Suspicious Minds of ten tijde van Steracteur Sterartiest weet dat de man kan zingen.
Wie hem nog kent van zijn weergaloze Staf Steegmans & de Ideale Omstandigheden-periode weet dat hij iets heeft met geestige Nederlandstalige songteksten.
En wie zijn televisiereeks Marsman zag, snapt wat een cocktail van humor en ontroering betekent.
Met zijn nieuw project Mathias Sercu & De Opportuniteiten serveert hij je een mix van al het bovenstaande. De ondertitel ‘Dit is geen ballade’ geeft je al een goed idee van wat je kan verwachten.
Samen met zijn oudste broer en gelijkgestemde ziel Rik Tans nodigt Mathias je uit voor een avond met geestige en ontroerende liedjes, beschouwingen en verhaaltjes over het leven in al zijn aandoenlijke potsierlijkheid.

Muziek

Bestel

Telefoniste

Open op zondag

za 27 apr '24 | 20:00 - 22:00 | Cultureel ontmoetingscentrum Brieleke 

Online bestellen is mogelijk tot za 27 apr '24 20:00
Beschikbare plaatsen: 159

‘Open op zondag’ is een Nederlandstalige band met Wommelgemse roots. Jelle Vinck, een van de twee bandleden bracht er namelijk heel zijn jeugd door. Tom Tritsmans, de andere in dit duo ken je misschien van ‘Chackie Jam’, de band waarmee hij in 2019 ‘De nieuwe lichting’ won. Een gedeelde liefde voor funk, soul en seventies pop en voor bands als Fleetwood Mac, SteelyDan en Bonnie Raitt bracht deze twee muzikanten samen.
Een nachtje tooghangen, veel goesting en een stevige portie ambitie bracht hen op het idee een Nederlandstalige band te starten met deze invloeden. De Nederlandstalige scene is volgens hen nog te beperkt in zijn genres en daar vult ‘Open op zondag’ een leemte. Heel wat singles later zijn ze regelmatig te beluisteren op de radio. Live is ‘Open op zondag’ een doorwinterde band met 9 muzikanten. Ze brengen de soul en funk terug in het Nederlandstalige muzieklandschap.

Muziek

Bestel

Het Mengelmoes

Gene Bervoets en koperkwintet Brassery

za 04 mei '24 | 20:00 - 22:00 | Cultureel ontmoetingscentrum Brieleke 

Online bestellen is mogelijk tot za 04 mei '24 20:00
Beschikbare plaatsen: 148

Gene Bervoets brengt ‘Het Mengelmoes: Onschaemte Stoutheijt & Wulpsche Bottigheên’ op de planken.en biedt een unieke inkijk in de onofficiële, door de Kerk niet-goedgekeurde Antwerpse cultuur aan het einde van de zeventiende eeuw. Geen geestelijke gezangen en religieuze liedteksten, maar wel seks, volkse humor, de duivel, overmatig drankgebruik, geweld, libertinisme en pornografie: Het Mengelmoes bevat het allemaal.
De muzikale begeleiding tijdens deze unieke voorstelling wordt verzorgd door het Antwerpse ensemble Koperkwintet Brassery, onder meer bekend van de luisterboeken Mowgli van de Wolvenhorde en De oase van Douz.

Muziek

Bestel

De Moppentappers

Sven de Ridder, brick Van Dyck en Fokke Van der Meulen

za 01 jun '24 | 20:00 - 22:00 | Cultureel ontmoetingscentrum Brieleke 

Online bestellen is mogelijk tot za 01 jun '24 20:00
Beschikbare plaatsen: 31

Een eerbetoon aan de basis van alle humor: de mop.
Sven De Ridder en Brik van Dyck zijn de moppentappers van dienst. Ondersteund door barman en moderator Fokke van der Meulen nemen ze je met fragmenten, verhalen en uiteraard veel moppen mee door de geschiedenis van de grap.
Eerder maakte dit drietal al de succesvolle voorstelling ‘Moppen Aan Den Toog’, een eerbetoon aan ras-entertainer Tony Bell. Wat weinig mensen weten is dat Sven De Ridder hem nog persoonlijk heeft gekend en al zijn moppen heeft onthouden. Brik Van Dyck is naast acteur ook scenarist van talrijke humorprogramma’s. Hij is een levende moppenencyclopedie en een absolute kenner van het genre. Fokke van der Meulen is uitbater van het Antwerpse comedycafé The Joker, coacht verschillende comedians en heeft een enorme verzameling comedyplaten.

Comedy

Bestel

Date Night Out

Ben Segers en Nele Bauwens

vr 21 jun '24 | 20:00 - 22:00 | Cultureel ontmoetingscentrum Brieleke 

Online bestellen is mogelijk tot vr 21 jun '24 20:00
Beschikbare plaatsen: 111


We denken met ratio en wetenschap de wereld te kunnen begrijpen, maar het is, zoals dichter Bart Moeyaert al aanstipte, de liefde die we niet begrijpen. Wat we niet begrijpen, moeten we nader onderzoeken. En dat doen Ben en Nele liefdevol in ‘Date night out’. Hun onderzoeksmethode is die van de hoge en de lage noten. Ze wandelen langs amoureuze muzikale paden, volgen het ritme van het hart met prachtige Love Songs van o.a.The Carpenters, Gabriel & Bush, Cave & Harvey, Bennett & Gaga,... en nog veel meer. De liefde, ze verandert, ze verwart en verwarmt ons. Ze is al onze aandacht waard. Ben en Nele laten weten dat ze je graag zien. Sowieso, maar zeker op één van hun voorstellingen. In 2015 kwamen ze elkaar tegen in “Out of the Blues”, een concert rond de groten uit de Blues, Rockabilly, country en southern soul. Nu, zeven jaar later, spreken deze topentertainers opnieuw af. Een date op de scène !

Muziek

Bestel
 
 
1 van 1
 
Items per pagina:
select